Diyarbakır'ın ciğerini yediler: 3 günde 24 ton

Diyarbakır'da bayramın üç gününde 24 ton ciğer tüketildi. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, geçen yılki bayramda 13 ton ciğerin tüketildiğini söyledi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ve porsiyonu 300 liradan satılan ‘ciğer kebabı’, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, geçen Ramazan Bayramı'nda 13 ton ciğer kebabı tüketildiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl inanılmaz derecede. Bu Ramazan Bayramı’nda, iğne atılsa yere düşmeyecek misali yerimiz kalmadı. Onun için günlük tüketim ortalama 7- 8 tona ulaştı. 3 günde 24 ton tükettik. Coğrafik işaret tescil belgesi almış olan ciğerimizin namı, bütün Türkiye’ye yayıldı. Sur ilçemize gittiğimizde Türkiye’nin her ilinden gelen misafirimizi görüyoruz. Buraya tarihi turistik yerleri gezmeye gelenlerin tamamı, ciğerimizi tatmadan gitmez. 7’den 70’e yenilebilen, sevilen ürünümüzdür. Bu bizim için mutluluk verici. Biz de inanamıyorduk, 3 günde rekor kırıldı ,diyebiliriz. Daha önceki Ramazan Bayramı’nda 12- 13 ton tüketimimiz vardı."

‘LÜLE KEBABI’ GELİYOR’

DHA'ya konuşan Haşim Elkaan şöyle devam etti: "İlk defa size açıklıyorum. Ciğerimize bir kardeş geliyor. Ciğerimize eş değer, ileriki yıllarda yaygınlaşacak ‘lüle kebabı’ geliyor. O da acılı, Diyarbakır’a has güzel bir kebap. Atalarımızdan bize gelen, tadı damağı ciğerden daha güzel bir kebabımızdır. Adana, Siverek, Urfa denilen kebaplara benzer değil, şişi, vuruşu, pişirilmesi, katkı maddesi, hazırlanması daha farklı bir kebabımızdır. Lüle kebabımızı, ciğerin kardeşi olarak Diyarbakırlımıza ve bütün halkımıza öneriyoruz."

 

(HABER MERKEZİ)