Doç. Dr. Meltem Kayıran'a bölümünden destek: İlişiği kesme işlemi geri alınsın

Mülkiye Maliye Bölümü öğretim üyeleri, fakülteyle ilişiği kesilen Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın görevine geri dönmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın görevine son verilmesine tepkiler sürüyor.

İktisat Bölümü'nün ardından Kayıran'ın görev yaptığını Maliye Bölümü de, kararın geri alınmasını ve Meltem Kayıran'ın fakülteye geri dönmesini talep etti.

Mülkiye Haber'de yer alan habere göre, Maliye Bölümü öğretim üyeleri aldıkları ortak kararda, Akademik Kurul kararının, bölümün haberi olmadan ve bölümden görüş alınmadan Kayıran’a tebliğ edilmesine tepki gösterildi.

Kararda, “Dekanlık teklifine dayanan yazısının tebliğ edildiğini şaşkınlık ve üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu süreçten bölümümüzün haberi olmamış ve görüşü de alınmamıştır” ifadelerine yer verildi.

'SON OLARAK 10 MART'TA KADRO TALEBİMİZİ YİNELEDİK'

Meltem Kayıran, 2017'de girdiği olduğu doçentlik sınavında oybirliği ile başarılı bulunduğu ve doçentlik unvan ve yetkisi verildiği hatırlatılan kararda, Maliye Teorisi Anabilim Dalı için doçentlik kadrosu talep edildiği fakat doçentlik kadrosu ilanı yapılmamıdığı belirtildi.

Maliye Bölüm Başkanlığı'nın birçok kez doçentlik kadrosu talep ettiği aktarılan kararda, “Son olarak Rektörlüğümüzün 10.03.2021 tarihli ve 77197330-903.02.01-E.63499 sayılı 2021 yılı kadro planlaması çalışmaları kapsamında, Bölüm ve Anabilim Dalı ihtiyaçları gözetilerek, Maliye Teorisi Anabilim Dalı için doçentlik kadro talebimiz de yinelenmiştir” denildi.

'YÜZLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR OLACAK'

Kadro talebine karşın Meltem Kayıran'ın yaklaşık 4 yıldır “Dr. Öğretim Üyesi” kadrosunda görev yapmaya devam ettiğine dikkat çekilen kararda, 1990 yılından itibaren Maliye Bölümü'nde görev yapan Kayıran'ın, çok sayıda ders verdiği ve binlerce öğrenci yetiştirdiği ifade edildi:

“Bölümümüzün ve öğrencilerimizin, uzmanlaşmış bu emekten mahrum bırakılması, ilişiğinin dönemin ortasında ve ara sınav süreci devam ederken kesilmesi, sadece lisans düzeyinde Kamu Ekonomisi dersine kayıtlı 200 öğrencinin, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Kamu Maliyesi dersine kayıtlı 100 öğrencinin, tez danışmanlığı ve doktora Tez İzleme Komitesi Üyeliği süren yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mağdur edilmesine ve zarar görmesine sebep olacaktır. Bu durum kamu yararı ve kamu hizmetinin sürekliliği ilkesi ile de bağdaşır bulunmamaktadır.”

'YERİNİN DOLDURULAMAYACAĞI KANAATİNDEYİZ'

Kayıran'ın göreve dönmesi istenen kararda, “Sonuç olarak Maliye Bölümü olarak Doç. Dr. Meltem Kayıran’ın bölüme olan katkıları ve hizmetine duyduğumuz ihtiyaç açık olup, özellikle Kamu Ekonomisi konusunda uzmanlaşmış bilgisinin yerinin doldurulamayacağı ve ilişiğinin kesilmesinin telâfisi imkânsız zararlar yaratacağı kanaatindeyiz. Yukarıda açıklanan nedenlerle Doç. Dr. Meltem Kayıran’ın ilişiğinin kesilmesi işleminin geri alınmasını talep ediyoruz” denildi.