Doğada kendiliğinden yetişen yer elmasını çoğaltıp hasat etti: Kilosu pazarda 50 lira

Sivas’ta bir üretici doğada kendiliğinden yetişen yen almasını, patates gibi tarlasına ekerek çoğalttı. Hasatı yapılan ve kış aylarında tüketilen yer elması, bir çok hastalığa da şifa oluyor.

Fotoğraf: İHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğadan toplanan yer elmasının ekimi ilkbahar aylarında yapılmıştı. Toprağa ekilen yer elmalarının hasadına başlanıldı. Yer elmasının küçüklerinin tohum olarak kullanıldığını belirten pazarcı esnafı Ethem Yıldız, “İlkbaharda patates eker gibi küçüklerini ektik, kışın da ayazını yedikten sonra söküyoruz. Ocak ayında toprak altından kazılarak toplanır" dedi.

İHA'nın haberine göre Yıldız şunları söyledi: "Sivas’ın bazı yerlileri ve başka illerden gelenler yer elmasının ne olduğunu biliyorlar buraya gelip almak istiyorlar. İstanbul İzmir gibi illerimize de kargo ile yer elmalarımızı gönderiyoruz. Şeker hastalığı gibi birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Yer elmasının küçüklerini tekrardan toprağa gömerek tohum olarak kullanılabilir. Yer elması çok arsız bir meyvedir, tohuma veya gübreye gerek duymadan toprak altında da kendi kendine üreyerek çoğalabiliyor. Kış aylarında yer elmasına talep daha fazla, diğer sebze ve meyvelerden de daha fazla satılıyor. Biz de köylülerden alıyoruz, kilosunu da 50 liradan satıyoruz."

(İHA)

Etiketler sivas yer elması hasat