Doğan Hatun: Suyumuz, toprağımız hepimize yeter, sahip çıkmalıyız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Kulp ilçesinde yurttaşlarla bir araya gelerek, maden aramalarına karşı su ve toprağa sahip çıkacaklarını söyledi..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları, mahalle ziyaretleri gerçekleştirerek yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. Eş Başkan Doğan Hatun, Kulp ilçesi İslamköy Mahallesini ziyaret etti.

Mahallede yurttaşların sorunlarını dinleyen Eş Başkan Hatun, Kasor Havzası olarak da adlandırılan, içerisinde Akdoruk, İslamköy, Narlıca, Dolu ve Kaynak mahallelerinin bulunduğu alanda yapılmak istenen maden aramalarına tepki gösterdi.

Eş Başkan Doğan Hatun, maden aramaları ile ilgili şunları dile getirdi:

"Bugün kirli yöntemlerle toprağımıza el koymak istiyorlar. Diyarbakır'ın tüm ilçelerinde halkımıza şu çağrıyı yaptık: Suyumuz, toprağımız hepimize yeter, sahip çıkmalıyız. Suyumuza, toprağımıza sahip çıktığımızda 10 ülkeyi bile kurtarabiliriz. Tüm Ortadoğu’daki halkları doyurabiliriz. Yani su kaynaklarımız o kadar zengin ve suyumuz o kadar temiz. Buradan çıkan su, Hevediyan ve çevredeki tüm köyleri besliyor. Sadece bir kaynaktır ama binlerce kişiye yeter. Dicle Nehri'nin suyunu düşünün, kaç kişiye yeter. Bir de bereketli toprağımızı düşünün, ektiğinizde kaç kişiyi besler. Binlerce yıldır Dicle Nehri'nin suyu hiç kesilmedi. İnanıyorum ki, bu temiz doğaya sahip çıkarsak bizden sonra da binlerce yıl insanlık ondan faydalanacak. O kadar temiz bir doğa, temiz bir su ve zengin bir toprak."