Doğu Kudüs'te TRT Haber ekibine saldırı

TRT Haber ekibi, Mescid-i Aksa'da darbedilen Filistinlileri görüntülerken İsrail polisi tarafından saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail polisi, Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa'da haber yapan TRT Haber ekibine saldırdı.

AA'nın aktardığına göre İsrail polisi, cuma namazına gelen Filistinlilere kimlik kontrolü yaparak bazılarının Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engelledi. İsrail polisinin bazı Filistinlileri engellemesiyle arbede yaşanırken polis, burada Filistinlileri darbetti.

İsrail polisinin, darbettiği bazı Filistinlilerin yaralanmaları sonucu kıyafetlerinde kan olduğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

İsrail polisi, bu anları görüntüleyen TRT Haber ekibine de saldırdı, kameraman Ömer Avvad polislerin itmesi sonucu yere düştü. İsrail polisi, basın mensuplarını alandan zorla uzaklaştırdı.

TRT Kudüs ofisi ise sahadaki ekibin İsrail nezdinde geçerli akreditasyonu gösteren basın kartlarını birden fazla defa ibraz ettiklerine dikkati çekti.

TÜRKİYE'DEN TEPKİLER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail güçlerinin TRT ekibine yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İsrail'in silahlı zorbalarının, elinde kamerası ve mikrofonundan başka bir şey olmaksızın bir zulmü ve trajediyi gözler önüne seren TRT Haber ekibine yönelik yaptığı alçak ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu insanlıktan nasibini almamış katil sürüsünün tüm baskılarına ve şiddetine rağmen, başta TRT ve Anadolu Ajansı olmak üzere Türk medyası mazlum Filistin halkının sesini duyurmayı sürdürecek."

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de, "Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliam ve soykırımını dünya kamuoyuna taşıyan ve tarihe not düşen TRT Haber insanlık adına görev yapmaya devam ediyor. TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek. İsrail’deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını verecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise,

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler trt filistin israil