Doğu Perinçek Mehmet Ağar'ı övdü, Erdoğan'ı korkaklıkla suçladı

Mehmet Ağar'ın Vatan Partisi'ne davet edildiğine yönelik iddiayı yalanlayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdoğan'ı korkak olmakla itham ederken Ağar'ı övdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı adaylığı için gereken 100 bin imzayı toplayamayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin 14 Mayıs seçimlerindeki tutumunu açıkladı. Perinçek, "İki adayın da Atlantikçi olduğunu seçmenimize anlatacağız. Kararı onlara bırakacağız" dedi.

'ERDOĞAN ABD'DEN KORKTU, ALTILI MASA ZATEN ATLANTİKÇİ'

27 bin 55 imza toplayarak Cumhurbaşkanlığı yarışına katılamayan Perinçek Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "ABD'den korktu. Atlantikçiliğe devam ediyor" ifadelerini kullandı. Perinçek, Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için ise "Altılı Masa zaten Atlantikçi" yorumunu yaptı.

İNCE VE OĞAN'A GÖNDERME

100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan hakkında "Bunlar, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın adaylarıdır" ifadelerini kullanan Perinçek, Vatan Partisi'nin seçimlerdeki tutumuna dair de konuştu.

'KARARI SEÇMENE BIRAKACAĞIZ'

Perinçek, partisinin Cumhur İttifakı'nı veya AK Parti'yi hiçbir zaman desteklemediğine değinerek, "Onlar terörle mücadele konusunda bizim çizgimize geldiler. Biz onlara destek vermedik" dedi. "Vatan Partisi seçmenine bir adayı işaret edecek misiniz?" sorusuna "Adayların Atlantikçi olduğunu seçmenimize anlatacağız. Kararı onlara bırakacağız. Hiçbir aday için oy çağrısı yapmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

'AĞAR VATAN PARTİSİ'NE KATILACAK' İDDİASINA YANIT VERDİ

Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar'ın Vatan Partisi'ne davet edildiğine yönelik iddiayı sorduğumuz Perinçek'in yanıtı şöyle oldu:

"Mehmet Ağar çok değerli bir isim. Terörle mücadelede, uyuşturucuyla mücadelede önemli görevler yapan birisi. Ağar, Türkiye'nin geleceğinde mutlaka yer alacak ancak biz Ağar'ı Vatan Partisi'ne davet etmedik. Gelecekte de böyle bir düşüncemiz yok."

'SİSTEM ÖNÜMÜZÜ KESİYOR' DEMİŞTİ

Vatan Partisi lideri, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100 bin imzayı neden toplayamadıklarını, "Sistem, Vatan Partisi'nin önünü kesiyor. ABD'nin başında olduğu bu sistem Vatan Partisi'nin önünü kesti. Bunların farkındayız" ifadeleriyle anlatmıştı.

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN RET KARARI 

Perinçek, İstanbul’da Merkez Karar Kurulu Toplantısı'nın başında yaptığı açıklamada seçime Cumhur İttifakı listesinden girmek için yaptıkları önerinin AK Parti tarafından reddedildiğini aktarmıştı. Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakına katılma talebimizi arz ettim. 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler” demişti.