'Doktor Strange 2'ye eşcinsellik sansürü: Gösterime girmeyecek

"Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında", Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’da sinemalarda gösterime girmeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Benedict Cumberbatch'in başrolünde yer aldığı Marvel filmi "Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında", içinde yer alan LGBTIQ+ karakter nedeniyle Suudi Arabistan’da, Kuveyt'te ve Katar'da sinemalarda gösterime girmeyecek. Filmin gösterimleri için ön satış biletleri artık Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’da dijital olarak mevcut değil. 

Kayıp Rıhtım'ın Polygon'dan aktardığına göre, daha önce benzer bir sansür "Eternals" filmine de uygulanmıştı. Filmde başrolde yer alan erkek karakterlerden birinin eşcinsel olması ve evliliği sorun olmuş, Disney’in sansür talebini reddetmesi sonucunda da Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’da yasaklanmıştı.

TÜRKİYE'DE 6 MAYIS'TA VİZYONA GİRECEK

İlk filmi 2016 yılında vizyona giren Marvel Sinematik Evreni filmi "Doctor Strange", Dr. Stephen Strange’in büyü dünyasına nasıl adım attığını ve yeteneklerini geliştirmesini konu ediyordu. Sam Raimi’nin yönettiği devam filmi "Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında", Dr. Strange’in "Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok"ta Peter Parker’a yardım etmeye çalışırken, çoklu evreni açması eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmesini gösterecek. 

"Doctor Strange 2", Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde 6 Mayıs 2022'de vizyona girecek.