Dört ülkeden gelenlere 14 gün ev karantinası şartı var

Sivil Havacılık Müdürlüğü, Türkiye'ye doğrudan uçuş yapılmayan İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka'da bulunmuş kişilerle ilgili karantina uygulaması yapılacağını bildirdi. Bu dört ülkede bulunmuş kişilerden, arklı ülkelerden Türkiye'ye giriş yapmaları halinde için son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğu var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçakla seyahat eden yolcular için uygulanan korona virüsü kurallarının güncel tablosunu paylaştı.

Buna göre, salgın önlemleri kapsamında Türkiye'ye direkt uçuş yapılmayan İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka'da bulunmuş yolcuların Türkiye’ye uçuşu bulunan farklı bir ülke üzerinden giriş yapmaları halinde, son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğu bulunuyor. Diğer ülkelerden gelen yolcular negatif PCR testiyle Türkiye'ye giriş yapabilecek.

ABD'YE GİDECEKLER İÇİN EK ÖNLEMLER

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcular için getirilen yeni ek önlemlere göre, 2 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki üç gün içinde Covid-19 testi yaptırma ve negatif sonuçlarını yazılı olarak uçuş öncesinde ilgili havayolları yetkililerine ibraz etmeyi gerekiyor. Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içinde yileştiklerine dair belgeyi sunmaları gerekiyor. Avrupa ülkeleri Türkiye'den turist vizesiyle yolcu kabul etmiyor. (HABER MERKEZİ)