Doug Aitken, eylül ayında Borusan Contemporary'de

Sanatçı Doug Aitken'ın Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu siparişiyle üretilen mekana özgü yerleştirmesini de içerecek olan sergisi, eylül ayında Borusan Contemporary'de kapılarını açacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Doug Aitken, Türkiye’deki ilk sergisi ile Eylül ayında Borusan Contemporary’de sanatseverlerle buluşacak. 

Kariyerinde Venedik Bienali 'Altın Aslan', Nam June Paik Art Center gibi önemli ödüller de bulunan Aitken’ın, Jérôme Sans küratörlüğünde Borusan Contemporary’de gerçekleşecek monografisi, sanatçının 2007-2024 yıllarını kapsayan eserleri ile ziyaretçileri mekâna özgü bir yolculuğa çıkarırken modern yaşamın bir izdüşümünü sunacak.

1990’lı yıllardan bu yana sanatın var olabileceği tüm biçimlerin sınırlarını zorlayan multidisipliner sanatçı, günümüz varoluşuyla özdeşleşmiş hiper-bağlantılılığın karmaşıklıkları ve çelişkilerinin küreselleşmiş neoliberal toplumlardaki özgürlüğün anlamının ve tüm bunların bireyin izolasyonu üzerindeki etkilerinin izlendiği bir anlatı sunuyor. 

Aitken’ın farklı medyumları kullanan sanatsal pratiğini deneyimsel alanlar yaratarak sunan sergi, ziyaretçileri pasif bir gözlemciden öteye hem diğer ziyaretçilerle hem de içinde bulundukları mekânın ritmiyle etkileşime giren birer katılımcıya dönüştürecek.