DP’li Salih Uzun Cevdet Yılmaz’ın cevabını postayla iade etti

Demokrat Parti'li Salih Uzun, yazılı soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın verdiği yanıtı 'hadsizlik, saygısızlık' olarak nitelendirerek postayla iade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, yazılı soru önergesine verilen yanıtı, “hadsizliktir, saygısızlık” olarak nitelendirerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a posta yoluyla iade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan ve Amerika seyahatlerine ilişkin yazılı soru önergesi verdiğini ifade eden Uzun, “Bu gezilere kaç kişilik heyetle gidildiğini, heyette kimlerin yer aldığını, kaç danışman, kaç koruma götürüldüğünü, heyettekilere ne kadar harcırah ödendiğini, kamu görevlisi olmayan kişilerin de heyette olup olmadığını, varsa onların harcamalarının nereden karşılandığını, kaç uçakla gidildiğini ve toplam kaç lira harcama yapıldığını sordum. Bu sorulara, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından ‘yeteri kadar sayıda personel ile gidildiği’ şeklinde cevap verildi. Bu hadsizliktir, saygısızlıktır. Ancak yapılan saygısızlık bana değil, parlamentoya saygısızlıktır. Millete saygısızlıktır. O nedenle bu saygısız cevabı, bir yazı ekinde aynen kendisine iade edip postaladım” dedi.