Dr. Fauci'den salgın yorumu: 102 yıldır böylesini görmedik

ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık danışmanı ve Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, korona virüsü salgınında gelinen noktayı yorumladı. "102 yıldır böyle bir şey görmedik" diyen Fauci, Amerikalıların 2022'de de maske takması gerekebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri olan ABD'de can kaybı sayısı 500 bin sınırına yaklaşırken, ülkede salgın yönetiminden sorumlu en yetkili isim olan Dr. Anthony Fauci, "102 yıldır böylesine görmedik" dedi. ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık danışmanı ve Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü olan Fauci, ABD'lilerin 2022 yılında da maske takması gerekebileceği uyarısında bulundu.

'1918'DEN BERİ BİR İLK'

CNN televizyonuna konuşan Fauci, ülkedeki yeni vaka ve ölü sayılarının son haftalarda azalmaya başladığına dikkat çekse de, tehlikenin henüz atlatılmadığın söyledi. Fauci, "1918'deki grip salgınından bu yana son 102 yıldır böyle bir şey görmedik. Korkunç bir şey yaşadık ve hâlâ da yaşıyoruz" dedi.

'VAKALARDAKİ AZALMA YETERLİ DEĞİL'

Fauci, ülkedeki yeni vaka sayılarının beş haftadır düşüş eğiliminde olduğuna ve aşılama kampanyasının sürdüğüne dikkat çekse de, "Azalma harika ama hâlâ çok yüksek bir seviyedeyiz. Gün ışığına çıktığımızı düşünmeden önce seviyeyi gerçekten çok aşağıya çekmemiz gerekiyor" diye konuştu.

'AŞILARA YENİ DOZLAR EKLENEBİLİR'

Virüsün yayılmasına karşı diğer önlemlerin hafifletilmesi ve çok daha fazla aşı yapılması halinde bile Amerikalıların 2022'de de maske kullanması gerekebileceğini söyleyen Fauci, varyantlar nedeniyle aşılara yeni dozlar eklenebileceğini de belirtti.

497 BİN 862 KİŞİ ÖLDÜ

ABD'de bir yıldır 28 milyondan fazla kişi Covid-19'a yakalandı, 497 bin 862 kişi hastalık nedeniyle öldü. Uzmanlar, ülkedeki ölüm oranlarının yüksekliği nedeniyle yaşam beklentisi süresinin istatistiklerde bir yıl azaldığını söylüyor. Son haftalardaysa, virüsün yayılma hızı aylardır görülen en düşük seviyelere inmiş durumda.   

Aşılama kampanyasının sürdüğü ülkede, en az bir doz aşı olanlar nüfusun henüz yüzde 15'ini oluşturuyor. Buna göre, ABD'de 43 milyon kişi en az bir doz aşı oldu, 18 milyon kişi ikinci dozu yaptırdı. (DIŞ HABERLER)