Dr. Kahraman uyardı: Göz sağlınız için doğru beslenin

Göz sağlığı için doğru beslenmenin önemine vurgu yapan Op. Dr. Kahraman, Omega 3 yağ asitleri, çinko, C ve E vitamini almanın göz problemlerinin ortaya çıkmasını önleyeceğini söyledi.

Fotoğraflar: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendiren doğru beslenmenin, göz sağlığını da koruduğunu söyledi.

Doğru beslenme ve vitaminlerin görme problemlerinin önlenmesinde faydalı olacağını hatırlatan Kahraman, Omega 3 yağ asitleri, çinko, C ve E vitamini almanın katarakt gibi yaşla ilgili olan görme problemlerinin önlenmesine yardımcı olacağını dile getirdi.

Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, “Ispanak gibi yeşil ve yapraklı sebzeleri, somon, ton balığı ve diğer yağlı balıklar, yumurta ve diğer protein kaynakları, portakal ya da turunçgiller ailesine ait diğer meyveleri ya da taze meyvelerden elde edilen meyve sularını düzenli tüketmek göz sağlığını korumada önem taşıyor” dedi.

DÜZENLİ MUAYENE ŞART

Düzenli göz muayenesinin büyük önem taşıdığını da belirten Kahraman, “Gözle ilgili herhangi bir şikayet olmasa bile olası risklerin erken tespiti için uzman hekimler tarafından yapılacak kontrol, göz rahatsızlıklarının tanı ve tedavisini kolaylaştırır” diye konuştu.

Göz sağlığını korumak için alınması gereken bir dizi önlemler olduğu bilgisini de veren Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, şunları söyledi:

“Gözü yoran televizyon ve bilgisayar ekranına uzun süre yakından bakmayın. Kitap okurken gözünüzle kitap arasında en az 30 cm mesafe olmasına dikkat edin. Çok az ya da çok fazla ışıkta okuyup yazmayın. Göz hastalıklarına neden olan bazı mikroplara karşı gözlerinizi temiz tutmaya özen gösterin. Doğru güneş gözlüğü kullanmanın da gözlerinizi güneşin UV ışınlarına karşı koruyacağını unutmayın.”