Draghi'nin istifa kararı İtalya basınında: 'Süper Mario'yu da harcadık'

İtalya Başbakanı Draghi'nin istifa kararı ülke basınında "İtalya kaos riski altında", "Süper Mario'yu da harcadık", "Piyango kazanan bileti çöpe atmak gibi" ifadelerle yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin koalisyon hükümetinin dağılması üzerine istifa kararına ilişkin ülke basınında farklı yorumlar yer aldı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, İtalya basını haber ve yorumlarında hem Draghi'nin istifa kararının etkilerini hem de gelecek senaryolarını değerlendirdi. La Repubblica gazetesi istifanın yarattığı etkiyi "Draghi şoku: Gidiyorum" manşetiyle yansıttı. La Stampa da manşetinden, istifanın ülkeye etkisini "Draghi istifa etti, İtalya kaos riski altında" diye yorumladı.

Draghi'nin istifa kararına yol açan 5 Yıldız Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Il Fatto Quotidiano gazetesi ise "Draghi kendi kendine güvensizlik oyu verdi" dedi. Gazete, Draghi'nin dünkü oylamada güven oyu almasına rağmen istifa kararı almasını "saçmalık" diye yorumladı.

Sağ çizgideki Libero ise baş yazısında "Süper Mario'yu da harcadık" dedi. Gazete, Mario Draghi'nin yönetimden uzaklaştırılmasını "Piyango kazanan bileti çöpe atmak gibi" sözleriyle eleştirdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı olarak görev yaparken "Euro'yu kurtaran kişi" olarak ünlenen ve bu nedenle "Süper Mario" olarak anılan Mario Draghi, Şubat 2021'de pandemi sonrası İtalya'nın ekonomik kalkınmasını yönetme misyonuyla başbakanlığa getirilmişti. (Kaynak)

Etiketler italya mario draghi