DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi

Tutuklama kararının ardından dün gece Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Uygulamaya tepki gösteren Güven'in kızı Sabiha Temizkan, “Nasıl bir kin ise bu bir gece bile uyumasına izin vermeden, pandemi koşullarında oradan oraya sürüklüyorlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'nden Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Güven'in kızı Sabiha Temizkan, dün tutuklanan Güven'in uyumasına izin verilmeden başka bir cezaevine nakledilmesine tepki gösterdi.

Korona virüsü (Covid-19) salgınının getirdiği şartlara da dikkat çeken Temizkan, “Annem Leyla Güven apar topar Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmiş. Nasıl bir kin ise bu bir gece bile uyumasına izin vermeden, pandemi koşullarında oradan oraya sürüklüyorlar. Ettiğinizi bulun dilerim! Bir de şunu iyi bilin; onun ruhundaki özgürlük aşkını esir alamazsınız” ifadelerini kullandı.

Dün tutuklanmasına karar verilen Güven, gece saatlerinde Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınmış, tutuklama kararının yüzüne okunmasından sonra Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Leyla Güven