DTSO: Irak ile vize serbestisi uygulamasını destekliyoruz

15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılara vize serbestisi uygulamasını desteklediklerini açıklayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, "Bölge ticaretine önemli katkıları olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için 1 Eylül 2024’te başlatılacak olan vize serbestisi uygulamasını desteklediklerini söyledi.

"Komşularla ilişkimizi yalnız güvenlik ekseninden çıkarıp bölgesel barış, işbirliğinin geliştirilmesi, ticaretin geliştirilmesi eksenine koymamız sürdürülebilir bir barış ve ekonominin olmazsa olmaz koşuludur" diyen DTSO Başkanı Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin ticarette en önemli komşu ülkelerimizden olan ve ihracatta her zaman ilk 5 ülke arasında yer alan Irak’a vize serbestisi hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından oldukça önemlidir. Özellikle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde yaşayan kardeşlerimizin karayolu seyahatlerinde bölgemizin sağlık turizmi başta olmak üzere ticaretine önemli katkıları olacaktır. Irak’ta 2 bine yakın Türkiyeli vatandaşın şirketi bulunmaktadır. Türkiye’de ise 3 binden fazla Iraklı vatandaşın şirketi bulunmaktadır. Komşularla ticareti ve işbirliğini geliştirmek bizim için en önemli hedeflerden biridir. Bu uygulama sınır ticaretinin gelişmesi ve bölgenin ticaretine önemli katkıları olacaktır. Karşılıklı gidiş gelişlerin kolaylaştırılması karşılıklı işbirliklerini artıracak, daha fazla ortak şirket kurulması sağlanacak ve yaşanan bazı sorunların giderilmesi daha da kolaylaşacaktır.

Komşularla ilişkimizi yalnız güvenlik ekseninden çıkarıp bölgesel barış, işbirliğinin geliştirilmesi, ticaretin geliştirilmesi eksenine koymamız sürdürülebilir bir barış ve ekonominin olmazsa olmaz koşuludur.”