Duda'dan Putin'e 'Hitler' benzetmesi: Macron ve Scholz'a tepki

Polonya lideri Duda, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Scholz'a "İkinci Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler ile bu şekilde konuşan var mıydı? tepkisi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmauenel Macron'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yaptıkları için tepki gösterdi. Duda, Putin'le görüşmenin "İkinci Dünya Savaşı'nda Adolf Hitler ile görüşmeye benzediğini" söyledi.

Reuters'in Bild'den aktardığına göre, Alman gazetesine röportaj veren Duda, "İkinci Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler ile bu şekilde konuşan var mıydı? Hitler'in itibarının korunması gerektiğini ifade eden? Hitler'le aşağılayıcı olmayacak şekilde devam etmemiz gerektiğini söyleyen? Ben duymadım" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Putin'le görüşmeler sonrası "Rusya'nın itibarını koruma hakkının dikkate alınması" gerektiği mesajı vermişti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de toprak kaybının kabul edilmesi önerilerine "1938’de Nazi Almanyası'nın yatıştırılması için Münih Anlaşması’nın imzalanması" benzetmesi yapmıştı. (DIŞ HABERLER)