Dugin, kızının cenazesinde konuştu: Rusya için öldü

İçinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Darya Dugina'nın cenazesinde konuşan babası Aleksandr Dugin, "Darya, halkımız ve cephede olan Rusya için öldü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'da, içinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Darya Dugina için cenaze töreni düzenlendi. Moskova'daki Ostankino Televizyon Merkezinde düzenlenen törene, Dugina'nın babası Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin ve yakınlarının yanı sıra ülkedeki bazı siyasi parti liderleri, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Dugin, kızının Rusya'yı çok sevdiğini, korkusuz olduğunu ve kendisini bir "savaşçı" olarak hissettiğini belirtti. Dugin, AA'nın aktardığına göre, "Darya, halkımız ve cephede olan Rusya için öldü. Bu cephe uzakta değil, burada, her birimizin içinde" ifadelerini kullandı.

DUGİNA'NIN SÖN SÖZLERİNİ ANLATTI

Birlikte katıldıkları 'Gelenek' adlı festivalde aralarında geçen konuşmayı da aktaran Dugin, şöyle devam etti: "Korkmadı. Gelenek festivalindeki sohbetimiz sırasında söylediği son sözler, 'Baba, kendimi savaşçı gibi hissediyorum, kahraman gibi hissediyorum. Halkımla, ülkemle birlikte olmak istiyorum' oldu." 

PUTİN'İN KARARIYLA 'CESARET NİŞANI' VERİLDİ

Törende, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla Darya Dugina'ya ölümü sonrasında verilen 'cesaret nişanı' ailesine takdim edildi.

Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın 20 Ağustos'ta infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Dugina'nın ölümünde Kiev yönetimini suçlarken, iddiaları reddeden Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, "Ukrayna'nın bununla hiçbir ilgisi olmadığını vurgulamak istiyorum" açıklamasında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)