Dünya en sıcak gününü yaşadı

Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin ön verilerine göre, dünyada şu ana kadar kayıtlara geçen en sıcak gün 21 Temmuz oldu.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin açıkladığı ön veriler, dünyada kayıtlara geçen en sıcak günün 21 Temmuz'da yaşandığını gösterdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 21 Temmuz Pazar günü, küresel ortalama yüzey hava sıcaklığı, 17,09 derece Celsius'a ulaştı. Bundan önce kayıtlara geçen en yüksek sıcaklık, 17,08 dereceydi. Copernicus, Reuters'a yaptığı açıklamada, geçen yılki günlük ortalama hava sıcaklığı rekorunun geçtiğimiz pazar günü 'kırılmış gibi göründüğünü' doğruladı. Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin en eski verileri 1940 yılına ait.

ABD, AVRUPA VE RUSYA'DA SICAK HAVA DALGALARI

Son bir hafta içinde, ABD, Avrupa ve Rusya sıcak hava dalgalarının etkisi altında. Geçen yıl da 3-6 Temmuz tarihlerinde üst üste en sıcak gün rekorları kırılmıştı. Copernicus'un açıklamasına göre, Haziran 2023'ten bu yana yaşanan her bir ay, önceki yıllarla karşılaştırıldığında 'en sıcak ay' rekorunu da kırmış durumda. Bazı bilim insanları, kayıt tutulmaya başlandığından bu yana en sıcak yıl rekorunun, iklim krizi ve El Nino'nun da etkisiyle 2024 yılında kırılacağını tahmin ediyor. Şu anda en sıcak yıl 2023.  

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)