Dünya Robot Olimpiyatı Panama'nın ardından İzmir'de

Kasım ayında İzmir'de düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finali, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) Uluslararası Finali'nin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. 

3 bini aşkın katılımcıyı İzmir'de buluşturacak olan organizasyon, 28-30 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Kültürpark İzmir Sanat'ta yapılan basın toplantısında söz alan Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, şöyle konuştu:

“Çok heyecanlıyız. Geçen Kasım ayında Panama'da, Panama First Lady’si Yazmin Colon de Cortizo himayesinde gerçekleşen WRO 2023 Panama Uluslararası Finali'nde WRO Dünya Robot Olimpiyatı bayrağını 2024 finali için ülkemize getirme gururunu yaşadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'ın katkılarıyla yaptığımız girişimin ülkemiz için de oldukça önemli bir kapıyı araladığını düşünüyoruz. 90 ülkeden programa katılan takımlar bizim rehberliğimizde 'Earth Allies' temasıyla robotik çözümler geliştirmek ve doğa ile uyum içinde yaşamanın yollarını keşfetmek üzerine çalışmaya başladılar. Katılımcılar bu sezon iki sorunun cevabını arayacaklar; robotlar doğanın tehlikeli ya da zorlayıcı olduğu yerlerde bize nasıl yardımcı olabilirler ve kısıtlı kaynakların daha verimli kullanılması için bize yol göstermeleri mümkün müdür? Katılımcıların geliştireceği fikirler için bilim insanı olarak şimdiden heyecanlıyım.”