Filistin'in en küçük gazetecisi

Filistinli Janna Jihad, kamerasıyla çektiği görüntüleri sosyal medyadan yayınlayarak ülkesinin sesini bütün dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki Janna Jihad, elindeki küçük kamerası ile ülkesinde yaşananları duyurmaya çalışan bir gazeteci.

Al Jazeera'nin haberine göre, ilkokul öğrencisi olan Janna Jihad, Ramallah'a yakınlarındaki Nabi Salih köyünde yaşıyor. Jihad küçük yaşlardan beri gazeteci olmak istiyor. 10 yaşında bu mesleğe başlamasının nedeni ise gördüğü ölümler oldu. Jihad gazeteciliğe başlamasını ise şu şekilde anlatıyor:

“Amacım ileride gazeteci olmaktı. Arkadaşım Mustafa öldürüldü, amcam Rüştü öldürüldü, diğer arkadaşlarım yaralandı. Bütün bunlar olurken burada hiç gazeteci yoktu. Olan onca şey haberleştirilmiyordu. Ben de kendi kendime neden şimdi gazeteci olup bütün dünyaya Filistinli bir çocuk olarak mesajımı göndermiyorum ki diye düşündüm.”

Jihad, haberlerini sosyal medya aracılığı ile paylaşıyor. Facebook'ta takipçi sayısı 30 bini geçen Jihad, Youtube ve Snapchat'i de aktif olarak kullanıyor. İşgal altındaki Filistin'in sesini duyurmak istediğini ifade eden Jihad, “Ben de dünyadaki en iyi gazeteciler gibi, bütün gazeteciler gibiyim. Onlar nasılsa ben de öyleyim” şeklinde konuştu.

Jihad'ın haberlerinin altına olumlu yorumların yanı sıra olumsuz yorumlar da geliyor. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyenlere seslenen Jihad, Filistin'e gelmelerini ve gerçeği kendi gözleriyle görmeleri çağrısında bulundu.

Janna Jihad'ın en büyük hayali ise Filistin'in özgürlüğü: “Çocukların ölmediği, hapse atılmadığı, Cuma günleri oyunlar oynadığı özgür bir Filistin istiyorum” diyor.

Üniversitede de gazetecilik eğitimi almak isteyen Jihad mesleğini tek bir şartla bırakabileceğini belirtiyor: “Eğer inşallah hayalim gerçek olursa, Filistin özgür olursa, o zaman futbolcu da olabilirim. Çünkü futbolu seviyorum.”

“Janna Jihad, işgal altındaki Filistin...” Haberlerini hep bu anonsla bitiren Jihad, küçük kamerası ile Batı Şeria'dan bildirmeye devam edecek.

Etiketler Filistin Janna Jihad