'İsrail istedi, Hamas yöneticileri Türkiye'yi terk etti'

Türkiye'deki Hamas yöneticilerinin İsrail'in 'sınır dışı' talebi sonrası Katar'a gittiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile İsrail'in Mavi Marmara krizi ardından kopan ilişkileri yeniden başlatmak için yürüttükleri görüşmede Hamas'ın Türkiye'deki yöneticileri de gündeme geldi.

Karar'dan Hilal Öztürk'ün haberine göre Türkiye ile İsrail 6 yıl önce kopan ilişkileri 26 Haziran’da yapılması planlanan son bir görüşmeyle “normalleştirmeyi”planlıyor.

Ankara-Tel Aviv arasındaki gizli görüşmeler sürerken İsrail medyası şartlardan birinin “Hamas yöneticileri Türkiye’den sınır dışı edilsin” talebi olduğunu yazdı. Bunun üzerine Hamas yöneticileri Türkiye-İsrail görüşmeleri sürerken 'konuşmama' kararı aldı.

İsrail’in bu talebinin ardından Türkiye’nin durumu ilettiği Hamas yöneticilerinin “Bizim buradaki varlığımızın Türkiye’ye zarar vermesine izin veremeyiz. Türkiye’nin çıkarları bizim de çıkarlarımız” diyerek Türkiye'yi terk edip Katar’a geçtiği öne sürüldü.

Haberin tamamı

ÇAVUŞOĞLU: HAMAS OLMADAN OLMAZ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hamas ile görüşmelerin gizli olmadığını açıkladı. Çavuşoğlu, "Hamas olmadan kalıcı bir barışın sağlanacağına inanmıyoruz. İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinde 'Hamas' diye bir şart yoktur. İsrail ile görüşmelerimiz devam ediyor, şartlarımız sadedir. Önümüzdeki ilk toplantıda anlaşma İsrail'in tavrına bağlı" diye konuştu.