67 kuruşluk borç yüzünden çifte cinayet

Hindistan'da bir çift 67 kuruşluk borç yüzünden öldürüldü. Ödeme için süre isteyen çift, baltayla katledildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da bir bakkala 15 rupi (67 kuruş) borcu bulunan karı koca, bakkal tarafından öldürüldü.

Hindistan'da en alt kastta "Dokunulmazlar" olarak adlandırılan Dalit toplumunda bir çift, borçlu oldukları bakkal tarafından öldürüldü. Kocanın başını kesen bakkal, kadını ise parçalayarak öldürdü.

BBC Türkçe'nin haberine göre, polis daha üst kasttan olan bakkalın bisküvi alırken 15 rupi (67 kuruş) borçlanan çiftin, ödeme için süre istemeleri nedeniyle öldürüldüğünü açıkladı.

Cinayet, Uttar Pradesh eyaletinde Mainpuri bölgesinde işlendi. Borçlu olan çift çalışırken yanlarına giden bakkalın sahibi Aşok Mişra, birkaç gün önce çocuklar için alınan 3 paket bisküvinin parasını istedi.

Çift ise gün sonunda yevmiyelerini aldıklarında borçlarını ödeyeceklerini söylediler. Bir görgü tanığının anlattığına göre, bu cevaba sinirlenen bakkal evine gidip balta aldı.

Bakkalın baltayla geri döndüğü aktaran görgü tanığı, "Önce Bharat'a defalarca baltayla vurdu, daha sonra kocasını kurtarmaya çalışan Mamta'ya saldırdı. Çift oracıkta öldü" dedi.

DALİTLER PROTESTO DÜZENLEDİ

Köyde bulunan Dalit topluluğuna üyeleri yollara barikat kurarak cinayeti protesto etti.

Bu ay başında ölmüş bir ineği derisi yüzdükleri gerekçesiyle 4 Dalit saldırıya uğradı. Geçtiğimiz Mart ayında ise, Tamil Nadu eyaletinde Dalit bir erkek, daha yüksek kasttan bir kadınla evlendiği için, kadının babası tarafından öldürüldü.