Trump bu kez Pakistanlı aileyi hedef aldı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Irak'ta oğlu ölen Müslüman bir aile hakkındaki sözleri nedeniyle tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Donald Trump'ın Demokrat Parti kongresinde konuşma yapan Pakistanlı bir aile hakkındaki sözleri büyük tepki topladı.

Milliyet'in haberine göre ABD ordusunda hayatını kaybeden bir Müslüman askerin babası olan Khizr Khan’ın konuşması sırasında, eşinin sessiz kalmasını eleştiren Trump, “Eşine bakın. Söyleyecek bir şeyi yoktu. Belki de buna izin verilmiyordu” dedi.

'ANAYASAYI OKUMALI'

Bununla beraber, Khan’ın, kongrede elinde anayasayı tutarak ‘Trump’ın ABD Anayasası’nı okuması gerektiğini’ söylemesi üzerine, 52 sayfalık anayasa kitabı Amazon’da en çok satılan kitaplar arasına girdi.

KOCH DESTEĞİNİ ÇEKTİ

Daha önce bu yılki seçim kampanyası için 889 milyon dolar bağış bütçesi ayırdığını açıklayan milyarder Koch ailesi ise Trump ve Hillary Clinton’un seçim kampanyasına destek sağlamayacaklarını açıkladı. Daha önceki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti adaylarını destekleyen Koch ailesi, ABD Senatosu’ndaki Cumhuriyetçi Partililere odaklanacağını ifade etti.