Obama: Hayır, Suriye'de Putin'e güvenmiyorum

ABD Başkanı Obama, Suriye'deki şiddetin azaltılması konusunda Rus mevkidaşı Putin'e güvenmediğini söyledi. Obama, "Ruslara ya da Putin'e güvenebileceğimizden emin değilim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusunun Rusya destekli operasyon düzenlediği Halep'teki savaş kızışırken, ABD Başkanı Barack Obama da 'topa girdi'. Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Suriye'deki şiddetin azaltılması konusunda güvenmediğini söyledi.

'RUSYA'YI SINAYACAĞIZ'

Amerikan Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) basın toplantısı düzenleyen Obama, Rusya'nın Suriye'de şiddetin azaltılmasına katkı yapmaması halinde 'katil bir rejimi destekleyen sorumsuz bir aktör' haline geleceğini söyledi. Obama, "Ruslara ya da Putin'e güvenebileceğimizden emin değilim. Bu nedenle, Esad rejiminin yol açtığını gördüğümüz yıkım, sivil ölümleri ve hava bombardımanına son verecek türden gerçek bir uzlaşmanın sağlanıp sağlanmayacağını test etmemiz gerekecek" dedi.

ABD Başkanı, "Rusya, kendisi istemediği için veya Esad üzerinde yeterli gücü bulunmaması nedeniyle bu noktaya varamayabilir. Sınayacağımız şey de bu" diye konuştu. Moskova'yla Washington'ın Suriye'de ortak hava harekatı düzenlemeyi planladığı öne sürülürken, ABD Başkanı'nın Rusya'ya Suriye'de bir ortak olarak bakmayı sürdürdüğünü de vurgulaması dikkat çekti.

'SAÇLARIMI SURİYE BEYAZLATTI'

Obama, Suriye'de çözümün çok zor olduğunu söylerken, "Beyazlamış saçlarımın büyük kısmını Suriye toplantılarına borçlu olduğumdan eminim" diye espiri yaptı.