Twitter 'IŞİD propagandası'ndan aklandı

ABD'de bir mahkeme, Twitter'ın kullanıcılarının mesajlarından sorumlu tutulamayacağına hükmetti. Davacılar, sosyal medya devini 'IŞİD propagandası yapmakla' suçluyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oğulları IŞİD tarfından öldürülen iki aile, Twitter'a açtıkları 'IŞİD propagandası' davasını kaybetti. Mahkeme, Twitter'ın kullanıcılarının paylaştığı içerikten sorumlu olmadığına hükmetti.

ÜRDÜN'DE ÖLDÜRÜLMÜŞLERDİ

Dava, bir savunma şirketi için çalışırken Ürdün'de IŞİD militanları tarafından öldürülen Lloyd Fields Jr. ve James Damon Creach'n eşleri tarafından açılmıştı. Aileler, 'IŞİD'in propagandasına kasten bir platform sunduğu' iddiasıyla Twitter'ın ölümlerden kısmen sorumlu olduğunu öne sürüyordu. Twitter'ın avukatları ise savunmalarında, Federal hükümet yasalarının 'ifade platformları' olan servis sağlayıcılarını koruduğunu hatırlatmıştı.

'SORUMLU TUTULAMAZ'

Yargıç William Orrick de kararında, "Bu ölümler çok üzücü olsa da, Twitter'a IŞİD'in nefret söyleminin yayıncısı veya sözcüsü gibi davranılamaz. Twitter, üçüncü tarafların mesajlarındna sorumlu tutulamaz" dedi.

IŞİD'İN 90 BİN HESABI VAR

IŞİD, propaganda yapmak ve potansiyel cihatçıları saflarına katmak için bir dizi sosyal medya platformunu kullanıyor. Brookings Enstitüsü'nin 2015 tarihli bir raporuna göre, örgütün yaklaşık 90 bin Twitter hesabı var. Twitter'ın söz konusu hesapları rutin bir biçimde silmeye çalıştığı biliniyor.

Etiketler twitter IŞİD