Trump'ın çıplak ve testisi olmayan heykelleri ABD sokaklarında!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin tartışmalı başkan adayı Donald Trump'a 'çıplak heykel' darbesi...  Anarşist örgüt INDECLINE, 'otoriter' eğilimlerine dikkat çekmek için kent meydanlarına çıplak ve 'testissiz' Donald Trump heykelleri yerleştirdi. Halk heykellere yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin tartışmalı başkan adayı Donald Trump, bu kez kent meydanlarını aniden süslemeye başlayan 'çıplak' heykelleriyle gündemde. Anarşist bir grubun yerleştirdiği heykeller yetkililer tarafından kaldırılsa da, sosyal medyada "Keşke kalsaydı" tepkileri yükseldi. Heykellerin en önemli 'özelliği', Trump'ın testislerinden arındırılmış olarak betimlenmesi... Zaten isimleri de, 'İmparatorun Testisleri Yok'...

'KABIZ DİKTATÖR' GÖNDERMESİ

trump heykel

Heykelleri New York, San Francisco, Los Angeles, Cleveland ve Seattle meydanlarına yerleştiren INDECLINE isimli anarşist grup, 'Amerika'nın en kötü şöhrete sahip politikacısının berbat ruhunu fiziksel ve metaforik olarak göstermek istediklerini' belirtti. Grup, Washington Post'a yaptığı açıklamada, diktatörlerin kendi heykellerini diktiğine dikkat çekti; Trump'ın otoriter eğilimlerine gönderme yapıp onu küçük düşürmek istediklerini vurguladı. Heykelleri tasarlayan 'Ginger' isimli sanatçı, Trump'a 'kabız bir görüntü' vermek istediğini söyledi.

'SELAMÜN ALEYKÜM'

Perşembe gece yarısı şehirlerin park ve meydanlarına yerleştirilen Trump heykelleri büyük bir ilgiyle karşılandı. Amerikalılar çıplak başkan adayıyla selfie çekerken, kimileri Trump'ın sarkık göbeğini öptü. Heykellerin çevresinde toplanan kişilerden bazıları Trump'ı 'Selamun Aleyküm' diye selamlarken, bazıları da 'Testisleri Yok' sloganı attı.

_90842181_mediaitem90842180 (1)

Bir New Yorklu fotoğraf çektirdiği sırada, "Bu heykeller korkunç ve trajik biçimde güzel. Korkunç bir haftadan sonra yaşadığım en iyi şey" dedi.

YETKİLİLER BİLE DALGA GEÇMEDEN DURAMADI

Heykeller, yetkilileri de eğlendirmiş görünüyor. Zira New York Parklar Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 'New York Belediyesi parklara izinsiz dikilen her türlü heykeli kaldırmakla sorumludur. Ne kadar küçük olduklarının önemi yok' cümlesiyle, heykellerin testislerinin olmaması ti'ye alındı.

'GİYİNİKKEN BİLE KATLANAMIYORUM'

Konuyla ilgili düşünceleri sorulan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da, 'giyinikken bile tahammül edemediği Trump'ın çıplak halini korkunç bulduğunu' söyledi.