Plajda burkiniye baskın!

Tesettür mayosuna yönelik yasağın tartışıldığı Fransa'da, İslamofobi'nin geldiği nokta tepki çekti. Nice kentinde bir kadın, burkiniyle güneşlenirken silahlı polislerin 'müdahalesi'ne uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da plajlarda tesettür mayosu yasağının yankıları sürüyor. Son olarak, silahlı polislerin Nice'teki bir plajda Müslüman bir kadını tesettür mayosuna çıkarmak zorunda bırakması tepki çekti. Bir görgü tanığı,  "Çok üzücü bir olaydı. Plajdaki bazı insanlar kadına 'Evine geri dön' diye bağırırken, bazıları polisi alkışlıyordu. Kadının kızı ağlıyordu" dedi.

[plaj]

Kameralara yansıyan 'baskın'da, kumsalda uzanan, yüzünü, ayaklarını ve ellerini açıkta bırakan bir kıyafet olan kadının yanına dört silahlı polis yaklaştı. Polislerin yanına gelmesinin ardından kadının üzerine giydiği uzun tuniği çıkardığı ve kolsuz bir üstle kaldığı görülüyor. Ayrıca kadın üstünü çıkardıktan sonra bir polisin not aldığı görülüyor. Fransız haber ajansı AFP, kadına 'Fransız prensiplerine ve laikliğe aykırı giyindiği için ceza yazıldığı' bilgisini geçti.

[plaj 2]

'EVİNE GERİ DÖN!'

Plajda otururken silahlı polisler tarafından müdahale edilen ve ceza aldığı iddia edilen kadın "Ailemle oturuyordum. Başımdaki klasik bir başörtüsüydü. Denize girme gibi bir niyetim yoktu" ifadelerini kullandı.

Bir görgü tanığı ise "Çok üzücü bir olaydı. Plajdaki bazı insanlar kadına 'Evine geri dön' diye bağırırken, bazıları polisi alkışlıyordu. Kadının kızı ağlıyordu" diyerek durumu anlattı.

Fransa'da plajlarda burkini giyilmesi çokça tartışılmış, bazı sahil kentlerinde burkini yasaklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Korsika'da yerel halk ve göçmenler arasında plajda burkini tartışması kavgaya dönüşmüş, çıkan olaylarda 4 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine Korsika belediyesi de plajlarda burkini giyilmesini yasaklamıştı.

Etiketler Fransa Nice burkini