Erkeklerin kadınlardan az kazandığı tek sektör

Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi top modellerin menajerliğini yapan Elizabeth Rose, erkek modellerin kadınlardan yaklaşık yüzde 75 oranında daha az kazandığını söyledi. Ancak Rose, moda sektöründe kadınların yaş nedeniyle çok daha fazla ayrımcılığa uğradığı eleştirisi getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş hayatında kadınlara karşı ayrımcılıkla mücadele sürerken, moda dünyasından erkeklere yönelik ayrımcılığa dair bir eleştiri geldi. Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi top modellerin kariyerlerine yardımcı olmuş menajer Elizabeth Rose, erkek modellerin kadınlardan yaklaşık yüzde 75 oranında daha az kazandığını söyledi. Öte yandan Rose, erkek modellerin şikayetine rağmen kadınların sektörde yaş nedeniyle çok daha fazla ayrımcılığa maruz bırakıldığının altını çizdi.

Londra Moda Haftası'nın kapanışında BBC'ye konuşan Rose, "Kadınlar modellikte erkeklerden daha fazla kazanıyor. Modellik, kadınların erkeklerden daha fazla para kazandığı tek meslek olabilir" dedi. Rose'un verdiği bilgiye göre, kadınlar bir defileden yaklaşık 40 bin sterlin (yaklaşık 160 bin TL) kazanırken, erkeklerin kazancı 10 bin sterline (yaklaşık 38 bin TL) kadar düşüyor. Forbes dergisinin haberine göre, dünyanın en ünlü modellerden Gisele Bundchen geçen yıl 44 milyon kazanırken, son yılların en popüler erkek modellerinden biri sayılan Sean O' Pry 2013'te 1,5 milyon dolar kazanabilmiş.

Ancak Rose, sektörde kadınların yaşları nedeniyle daha fazla ayrımcılığa uğradığını vurguladı. Rose, "Erkeklerin kariyeri kesinlikle daha uzun" eleştirisini getirdi. (BBC)

Etiketler kadın para model