Bild Trump'a 'sexmonster' dedi!

Alman gazetesi Bild, ABD'de taciz iddialarıyla gündemde olan Cumhuriyetçi Başkan adayı Trump için 'tacizci' anlamına gelen 'sexmonster' sözcüğünü kullandı. İngilizce'ye doğrudan tercümesi 'seks canavarı' olan bu başlık, sosyal medyada viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, ABD'de son dönemde siyasi görüşlerinden çok taciz iddialarıyla gündeme gelen Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump hakkında 'sexmonster' başlığını attı. Bu sözcük Almanca'da tacizci anlamına gelse de, Trump bir kez daha sosyal medyanın diline düşmekten kurtulamadı.

Gazetenin başlığında, "Ist Donald Trump ein Sexmonster?" (Donald Trump bir cinsel tacizci mi?) sorusu yer alıyor. Haberde, Trump hakkında son dönemde ortaya atılan taciz iddiaları anlatılıyor. Almanca'da kendi partnerinize 'Sexmontser' demek argoda 'övgü' olarak anlaşılsa da, bir başkası için bu ifadeyi kullanmak 'tacizci' anlamına geliyor.

TWITTER ÇOK 'EĞLENDİ'

Bild'in bu başlığı, sosyal medyada özellikle Amerikalılar arasında büyük ilgi çekti. Bir kullanıcı, "Keşke Almanca anlasaydım" mesajını attı.

— Ed Yong (@edyong209) 14 Ekim 2016

'BAŞI BELADA'

Bir diğer kullanıcıysa, "Bir Alman dergisi sizin hakkınızda bir soru sorduğunda ve Alman olmayanlar bile bunu anladığında, başınız belada demektir" dedi.

You know you’re in trouble when a German magazine asks a question about you, and even non-Germans can understand it pic.twitter.com/z2aon8eNUm

— Jeremy Vine (@theJeremyVine) 14 Ekim 2016

'EVET, BİR SEXMONSTER'

Bild'in Trump hakkındaki sorusu, bazı kullanıcılar tarafından 'Evet' diye de yanıtlandı. Bir kullanıcı "Tek bir kelime Almanca bilmiyorum ama bu sorunun yanıtının 'evet' olduğunu bir şekilde biliyorum" diye yazdı. Bir diğer kullanıcıysa, "Almanca'nın birleşik isimlerine bayılıyorum" mesajını attı.

— Sam Grittner (@SamGrittner) 14 Ekim 2016

Gotta love the German language's compound nouns. #Sexmonster https://t.co/0Twvbn9uCg

— Sarah Rumpf (@rumpfshaker) 14 Ekim 2016