Ayetullah Hamaney: 'ABD petrolü silah olarak kullanıyor'

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin ucuz petrolü silah olarak kullandığını söyledi. İran liderliğiyle bir araya gelen Maduro'nun da gündem maddesi petrol fiyatlarının piyasadaki durumuydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin Batı Asya bölgesinde son 15 yıldır yürüttüğü yanlış politikalar nedeniyle çaresiz duruma düştüğünü savunarak, ABD’nin yenilmez olduğu düşüncesinin yanlış bir düşünce  olduğunu söyledi.

Temaslarda bulunmak için Tahran’da bulunan Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yla görüşen Ayetullah Hamaney, ABD’nin petrol fiyatlarını düşük tutarak petrolü bir silah olarak kullandığını iddia etti.

İran lideri, bazı bölge ülkelerinin düşük petrol fiyatlarından zarar görmelerine rağmen Washington yönetiminin bu politikasıyla uyum gösterdiğini  savundu.

Maduro, Tahran’daki temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de bir araya geldi. İki cumhurbaşkanının yaptığı görüşmenin gündem maddesi petrol fiyatlarının dünya piyasalardaki durumuydu.

Ruhani, petrol piyasasında uygun fiyatlarla istikrarın oluşması ve üretici ülkelerin adil paya sahip olabilmesi için ülkesinin her türlü işbirliğine hazır olduğunu belirtti. (DHA/İRAN)