Putin'den ABD'ye Gülen tepkisi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Fethullah Gülen'in ABD'de yaşamasının 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Putin, "Hangi yöntemle olursa olsun başka bir ülkenin iç siyasi sürecine müdahale kabul edilemez" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fethullah Gülen konusunda ABD'yi eleştirdi. Putin, Gülen'in hâlâ ABD'de yaşaması konusunda "Hangi yöntemle olursa olsun başka bir ülkenin iç siyasi sürecine müdahale kabul edilemez" dedi.

Soçi'de düzenlenen Valday Tartışma Kulübü'nün 13. toplantısında konuşan Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine '15 Temmuz darbe girişiminin Gülen Cemaati tarafından gerçekleştirildiğini ve Gülen'in ABD'de yaşadığını' anlattığına dikkat çekip şöyle konuştu: "Hangi yöntemle olursa olsun başka bir ülkenin iç siyasi sürecine müdahale kabul edilemez. İster siber saldırılar isterse de o veya bu ülkede bulunan organizasyon aracılığıyla."

Putin sözlerine şöyle devam etti: "Örneğin Türkiye’de neler yaşandığını ve Erdoğan’ın bu konudaki tutumunu da biliyorsunuz. O [Erdoğan] Türkiye’deki darbe teşebbüsünün 9 yıldır ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’in görüşleri çerçevesinde oluşan yapıların doğrudan katkısı ile yapıldığını düşünüyor. Bu kabul edilemez." (Sputnik, DHA)