Husiler Arabistan'a füze fırlattı

Suudi Arabistan Husiler'in Mekke'ye füze fırlattığını iddia ediyor. Husiler ise hedef Kral Abdülaziz Havalaalanı'ydı diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'de İran destekli Husi milislerinin dün Müslümanların kutsal şehri olan Mekke yönüne doğru bir balistik füze fırlattığı iddia ediliyor. Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'ya göre füze Mekke'ye 65 kilometre kala durduruldu.

Reuters haber ajansının haberine göre Husiler, Suudi Arabistan'a füze fırlattıklarını kabul ettiler ama balistik Burkan 1 füzesinin esas hedefinin Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı olduğunu söylediler. Russia Today ise Husilerin  Scud füzesi fırlattığını söylüyor.

'İRAN BİR İSLAM DEVLETİ Mİ'

Körfez İşbirliği Konseyi'nin altı üyesi Husi saldırısını sert bir dille kınadı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed attığı twitte İran rejimine çatarak "Terörist grupları destekleyen  İran gerçekten bir İslam devleti midir?" dedi.

Eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e sadık olan koalisyon güçleri 2015 yılının Mart ayından beri başkent Sanaa'da dahil olmak üzere kuzeyin büyük bölümünü kontrol eden Husilere karşı savaşıyor.

Yemen'de cenaze törenine saldırıYemen'de cenaze törenine saldırı

Suudi Arabistan'dan ateşkes çağrısıSuudi Arabistan'dan ateşkes çağrısı

ABD Yemen'de Husileri vurduABD Yemen'de Husileri vurdu

Yemen'de 72 saat ateşkesYemen'de 72 saat ateşkes

(DIŞ HABERLER)