100 yaşındaki Sufi'yi idam ettiler

IŞİD, Mısır'da Sufiler için sembolik bir isim olan 100 yaşındaki din adamı Ebu Haraz'ı öldürdü. Örgüt, Ebu Haraz'ın kafasını kılıçla kesti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD, Mısır'da 100 yaşındaki bir Sufi din adamını 'cadılık yaptığı' gerekçesiyle idam etti. Örgüt tarafından evinin önünden kaçırılan Şeyh Süleyman Ebu Haraz, Sufiler arasında son derece sembolik bir isimdi.

Örgütün yayınladığı videoda, Haraz IŞİD'in turuncu esir üniformasıyla elelri arkadan bağlı halde yere oturtulmuş durumda görülüyor. Sufi dinadamı, çevresinde IŞİD militanları beklerken, siyah giyimli ve maskeli bir kişi tarafından kılıçla başı kesilerek idam ediliyor.

Ebu Haraz, Ariş'deki evinin önünde kaçırılıp Sina yarımadasında IŞİ'in 'üssü' sayılan bir noktaya götürülmüştü. Örgüt, Sufiler arasında saygın bir yere sahip olan din adamı, Sina yarımadasında 'sembolik' ve 'âkil' bir kişi olarak görülüyordu. Bölgedeki Ensar Beyt el Mekdis örgütünün Kasım 2014'teki bağlılık yemininden sonra, IŞİD'in Sina'daki varlığı dikkat çekiyor. Örgüt, geçen yıl ekim ayında Sina üzerinden uçuş yapan bir Rus yolcu uçağını düşürmüş, 224 kişi hayatını kaybetmişti. (Dış Haberler)