Trump seçildi 'iklim' değişti

Donald Trump iklim değişikliği konusunda daha açık fikirli olacağını söyledi. Trump iklim değişikliği anlaşmasının şirketlere maliyetine göre karar verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek yıl başkanlık görevine başlayacak olan Donald Trump iklim değişikliği konusundaki söylemlerinden çark etti. Daha önce iklim  değişikliğinin ABD ekonomisini baltalamak için Çin tarafından uydurulduğunu söyleyen Donald Trump  New York  Times gazetesinden Thomas Friedman'ın  sorusu üzerine bu konuda biraz daha açık fikirli olacağını ifade etti. Trump, insanların yaptığı şeylerin iklim değişikliğine neden olabileceğini kabul etti ama ne kadar etkilediğinin ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

20 Ocak itibariyle görevi devralacak olan Donald Trump,  iklim değişikliği anlaşmasının Amerikan şirketlerine maliyetini incelemeleri gerektiğini ve ülkedeki rekabet ortamına nasıl etki edeceğini değerlendireceklerini belirtti.

NASA Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü Genel Müdürü Gavin Schmidt, Trump'ı iklim değişikliğinin gerçek olduğu konusunda uyarmıştı.

NASA'dan başkan Trump'a ihtarNASA'dan başkan Trump'a ihtar