Çin'de platform çöktü

Çin’de bulunan bir elektrik santralında kaza meydana geldi. Soğutma kulesi inşaat platformu çöktü... En az 67 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de termik elektrik santralinin inşaatı  çöktü en az 67 işçi öldü. Beş işçi hastaneye kaldırıldı.  Çin devlet ajansı Xinhua'nın haberine göre bu sabah saatlerinde meydana gelen kazada soğutma kulesi inşaat platformu şantiyede çalışan 68 işçinin üzerine çöktü. Kaza yerine 32 itfaiye aracı ve 212 asker gönderildi.

Termik santral inşaatını yapan Jiangxi Ganneng  şirketinin borsadaki hisseleri yüzde 3.7 değer kaybetti. Başbakan Li Keqiang termik santral kazasıyla ilgili soruşturma başlatılması talimatını verdi.

Hızlı bir ekonomik büyüme gerçekleştirmiş olan Çin'de maden kazalarından fabrika yangınlarına iş kazalarının sayıları giderek artıyor. En son geçen sene Tianjin liman bölgesinde bir kimyasal tesis patlaması sonucu 170 kişi ölmüştü. Olayın ardından Devlet İş Güvenliği Kurumu Müdürü Yang Dongliang görevden alınarak yolsuzlukla suçlanmıştı. Dongliang'ın 4,12 milyon dolarlık rüşvet ve hediyeler aldığı ortaya çıkmıştı.

(Reuters)

Etiketler çin kazai santral