İsrail'de yangın şehre indi

İsrail'de üç gün önce başlayan orman yangını Hayfa gibi yerleşimlere de sıçradı. Devlet yetkilileri kundakçılıktan şüpheleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in kuzey ve merkez bölgelerinde başlayan orman yangınları İsrail'in üçüncü büyük şehri olan Hayfa'ya da sıçradı. Ülkede 80 bin kişiye evlerini tahliye etmeleri talimatı verildi. Yangın, Kudüs, Batı Şeria bölgelerini de tehdit ediyor. İsrail yetkilileri söndürme faaliyetleri için Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye'den de destek talebinde bulundu. Başbakan Benyamin Netanyahu ABD'den de Süper Tank adıyla bilinen savaş gemisini yangınla mücadelede kullanmak için istedi.

Yangın üç gün önce üç farklı bölgede başladı. Perşembe günü (dün) yangının boyutları kontrol edilemez hale geldi. Başbakan Benyamin Netanyahu  yangınla ilgili kundakçıları suçlayarak  faillerin terörist muamelesi göreceğini söyledi. İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan "kundakçı terörü" tabirini kullanarak birkaç kişinin tutuklandığını açıkladı. Gilad Erdan detay vermekten kaçındı. Emniyet müdürü  Roni Alsheich bu olayın ardında siyasi motif aranabileceğini beyan etti.

Yangın devam ederken bazı Arap ve Filistinlilerin İsrail yanıyor adıyla hashtag açıp sevinç mesajları paylaştığı görüldü. Filistin Yönetimi ise yangının söndürülmesi için yardım sunacağı vadini verdi.

(Reuters)

Etiketler İsrail yangın