Obama Trump'a telefonda danışmanlık yapıyor!

ABD'de siyasi geçmiş olmayan Donald Trump'ın başkan seçilmesi, selefi Barack Obama'yla alışılmadık bir ilişki kurmasına da yol açtı. Obama, Trump'a telefon üzerinden adeta danışmanlık yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yeni başkan seçilen Donald Trump'ın, bir dizi konuda selefi Barack Obama'ya düzenli olarak danıştığı, ikilinin sık sık telefonla konuştuğu ortaya çıktı. Donald Trump'ın eski kampanya sorumlularından Kellyanne Conway, Trump ile Obama'nın daha geçen hafta sonu 45 dakika konuştuklarını açıkladı.

The Independent'ın haberine göre Trump son olarak, Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ölümü hakkında Obama'ya danıştı. Trump'ın ölüm haberinden hemen sonra "Fidel Castro öldü!" diye bir tweet atıp, sonradan yazılı bir açıklama yayınlaması dikkat çekmişti.

Wall Street Journal gazetesi, Trump'ın seçimlerden iki gün sonra Beyaz Saray'da Obama'yı ziyaret etmesinden sonra üst düzey bir kaynağa dayanarak, "Obama'nın yeni başkanla daha fazla vakit geçirmeyi planladığını, çünkü Trump'ın daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu" yazmıştı. (Dış Haberler)