Kolombiya'da uçak kazasında en az 76 kişi öldü

Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında bir yolcu uçağı düştü... Uçak Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi Kolombiya'ya taşıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi Kolombiya deplasmanına götüren uçak düştü. Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında düşen uçak, Chapecoense kafilesini taşıyordu.

Medellin Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan uçakta, 81 kişi bulunuyordu. Chapecoense kafilesi, Güney Amerika kıtasının en üst düzey ikinci futbol turnuvası olarak görülen Copa Sudamericana'da Atletico Nacional ile deplasmanda oynayacağı çeyrek final maçı için Kolombiya'ya gidiyordu.

İLK GÖRÜNTÜLER

Kolombiya merkezli haber kanalı MiOriente, uçağın enkazından ilk görüntüleri paylaştı:

BEŞ KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Kazadan altı kişinin sağ kurtulduğu iddiası Kolombiya Hükümeti tarafından doğrulandı. Brezilya medyasının geçtiği habere göre sağ kurtarılanlar arasında Chapecoense futbolcusu Alan Ruschel da olduğu belirtildi. Chapecoense takımının kalecisi Danilo Padilha ise, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

'YAKIT BİTTİ' İDDİASI VAR

Uçağın yeterli yakıtı olmadığı gerekçesiyle düştüğü iddia edildi. Gutierrez, uçağın düştüğü bölgenin kent dışında dağlık bir alan olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

kopas

"TOPLAM ALTI KİŞİ KURTARILDI"

Medellin Belediye Başkanı'nın açıklamaları ve Daily Mail'in haberine göre 3'ü futbolcu olmak üzere toplam 6 kişi kurtarıldı. Kurtulanların sayısının artabileceği belirtildi.

FEDERASYON MAÇLARI DURDURDU

Güney Amerika Futbol Federasyonu CONMEBOL internet üzerinden yaptıkları açıklamada bir sonraki karara kadar federasyonun maçlarının ertelendiğini belirtti.Açıklamada aynı zamanda CONMEBOL başkanı Alejandro Rodriguez'in de kazanın yaşandığı Medellin'e gittiği ifade edildi.

"TOPLAM 75 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Sputnik'in haberine göre Kolombiya polisi tarafından yapılan bilgilendirmede uçak kazasında toplam 76 kişinin hayatını kaybettiği 6 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Kazadan sağ olarak kurtulan Danilo Padilha'nın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

KAZADAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAF

Futbolcuların kazadan önce uçağın önünde çektirdikleri hatıra fotoğrafı paylaşıldı

ucakkazasonfotokaro

CHAPECOENSE'YE KUPA TEKLİFİ

Chapecoense'nin rakibi olan Atletico Nacional'in Güney Amerika Kupası olan CONMEBOL'un Chapecoense'ye verilmesini talep ettiği açıklandı.