Kıbrıs yönetiminden Erdoğan'a bayrak yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıslı Rumların bayrağı hakkındaki sözlerine Rum yöneticilerden bugün yanıt geldi. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiades "Kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Kıbrıslı Rum yöneticiler Erdoğan'ın 'Kıbrıs bayrağı' hakkındaki açıklamalara dair cevap verdi. Yunan gazetesi Ekathimerini'nin haberine göre Kıbrıs Cumhuriyeti hükümet sözcüsü Nikos Hristodules, "Bu gibi yorumlarla Erdoğan barış müzakerelerini olabilecek en kötü duruma sokuyor" dedi ve bu yorumların daha fazla sorun yarattığını belirtti.

Kıbrıs Cumhurbaşkanıı Nicos Anastasiades de Birleşik Krallık Dışişleri Sekreteri Boris Johnson ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Erdoğan'ın açıklamalarını "Kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7. Boğaziçi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Kıbrıslı Rumların bayrağı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Açıklamasında Cenevre'de gerçekleştirilen ve sonuç alınamayan Kıbrıs müzakerelerine dair de konuşan Erdoğan, Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı hakkında "Utanmadan, sıkılmadan, Avrupa Birliği toplantılarına Kıbrıs adasının tamamının içinde yer aldığı bayrakla geliyorlar. Bir defa sizin böyle bir bayrağınız olamaz ki. Burada bir KKTC var. Sen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimisin. Kuzeyde de Türk Cumhuriyeti var. Bunu göreceksin." ifadelerini kullanmıştı.

(Dış Haberler)