Avusturya'da zafer solun: Aşırı sağcı aday kaybetti

Sandık başına giden ülkede ırkçı söylemleriyle dikkat çeken Hofer'in alacağı oy merak konusuydu. Aşırı sağcı aday favori gösterildiği seçimlerde yenilgiyi kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Avusturya'da tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk hesaplamalara göre Yeşiller'in adayı Van der Bellen % 53,6 ile rakibi Hofer'i geçti. Seçimlerde aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisi'nin (FPÖ) adayı Norbert Hofer'in oyları yüzde 46'da kaldı.

Avusturya Özgürlükçü Partisi'nin adayı Norbert Hofer'ın kampanya müdürü, kamu kanalı ORF TV'ye yaptığı açıklamada Avusturya Cumhurbaşkanlığı seçimini Van der Bellen'in kazandığını açıkladı. Avusturya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri daha önce iptal edilmişti. Van der Bellen'in rakibi Hofer de Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, son derece üzgün olduğunu belirterek rakibinin zaferini kutladı.

MÜLTECİ KARŞITLIĞIYLA YÜKSELMİŞTİ

Hofer bir çok kez AB karşıtı ve mültecilere yönelik yaptığı nefret içerikli yorumlarla gündeme gelmişti. 'Anavatanın şimdi sana ihtiyacı var' sloganıyla seçim çalışması yürüten Hofer, daha önce göçmenler için, "Bu insanları Avusturya'da tutmamalıyız" sözü nedeniyle tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Avusturya sol yeşiller