Gazze-Mısır tünellerinde göçük: 4 ölü

Gazze'den Mısır'a açılan tünellerin birinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden dört kişiden üçünün cesedine ulaşıldı. Tüneller, İsrail ambargosundan dolayı bölge için önemli bir yol durumunda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail tarafından abluka altında bulunan Gazze'nin Mısır ile sınırındaki ve bölgeye ilaç, gıda ve akaryakıt geçişinin yapıldığı tünellerin birinde göçük yaşanmasının ardından dört kişi hayatını kaybetti.

Filistinli yetkililerin resmi olarak yaşanan göçüğü açıklamasının sonrasında başlatılan arama çalışmalarında 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken dördüncü kişi ise henüz bulunamadı.

Tünelin çökme nedeni, Hamas'ın radyosu El-Aksa'nın haberine göre, Mısır ordusunun tünellere su doldurmaya başlamasından dolayı gerçekleştiği iddia edildi. Mısır ordusundansa herhangi bir açıklama yapılmadı.

SINIRDA 2 BİN TÜNEL

Gazze'den Mısır'ın Sina Yarımadasına açılan 9 yüzü aşkın tünel, Hamas tarafından kontrol edilmekte. Bölge için önemi oldukça büyük olan bu tünellerin sayısının kaçak olarak işletilen tünellerle beraber 2 bini bulduğu tahmin ediliyor. Yerin onlarca metre altında bulunan tünellerin bazıları araba geçebilecek genişlikte. (Dış Haberler)