Polis ve özel tim birbirini hırsız sandı: 5 ölü

Kiev'de bir soygun girişimini durdurmak için operasyona giden polis ve özel tim birbiriyle çatıştı. 5 güvenlik görevlisi olay yerinde öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarında bir soygunu önlemek için operasyona giden güvenlik güçleri yanlışlıkla birbirleriyle çatıştı. Olay yerinde beş polis hayatını kaybetti.

Kiev’in Brovari ilçesine bağlı Knyajiçi kasabasında bu sabah meydana gelen olayda bir grup polis memuru, bir eve yönelik soygun hazırlığında olan hırsızları takibe aldı. Evde alarm sisteminin de devreye girmesinin ardından özel tim polislerinin de olay yerine gelmesiyle bir kaos ortamı yaşandı.

Sonradan gelen özel timciler, hırsız zannettikleri iki polisi gözaltına aldı. Bunun üzerine polislerden biri, ateş ettiği özel tim polisinin ağır yaralanmasına sebep oldu.  Ardından çıkan çatışmada beş güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Bu sırada hırsızlardan bazıları kaçmayı başardı.

Ukrayna'da polis teşkilatı üzerine tartışmalar giderek yoğunlaşıyor. 2014 yılında AB yanlısı gösterilerin gerçekleştiği Maidan Meydanı'nda yapılan müdahalede 100'den fazla eylemcinin ölmesinin ardından polis teşkilatına yönelik reform tartışmaları devam ediyor.  Çok sayıda uzman reform çabalarının fazla yavaş ilerlediği yönünde.

(DHA)

Etiketler polis Ukrayna