Çipras'a 'hayır' diyen adam İstanbul'da

Yunanistan'da ilk Çipras hükümetinin Enerji Bakanı olan Panagiotis Lafazanis bugün ve yarın İstanbul'da temaslarda bulunacak ve bir söyleşi yapacak. Lafazanis şu an Halk Birliği Partisi lideri.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da ilk Çipras hükümetinin Enerji bakanı olan Panagiotis Lafazanis, İstanbul'a geliyor. 8 Aralık’ta Makine Mühendisleri Odası’nda "Türkiye–Yunanistan ilişkileri ve Syriza" başlıklı söyleşiye katılacak olan Panagiotis şu anda Halk Birliği Partisi’nin liderliğini sürdürüyor.

Emek Partisi’nin daveti üzerine İstanbul’a gelen Lafazanis, ülkesinde Başbakan Aleksis Çipras’ın 'üçüncü kurtarma paketi'ne en sert karşı çıkan isim olmuştu. Daha sonra gidilen referandumda yüzde 60’lık halk desteği alan Çipras, ilk önce AB ile müzakereleri tıkayan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’i görevden almış, ardından içlerinde Lafazanis’in de bulunduğu kabine üyelerini referandum ve parlamento oylamaları sonrası farklı görüşte bulundukları için değiştirmişti. Lafazanis daha sonra Syriza içinde Çipras'a karşı çıkanların da yer aldığı muhaliflerin kurduğu Halk Birliği Partisi'nin başına geçti. (HABER MERKEZİ)