Japonya'da flört bitti, 'arkadaşla evlilik' moda

Japonya, evlenme ve nüfus oranlarının düşüşünü konuşuyor. Ülkede genç nesilin flört etmekten umudu kesip yakın arkadaşlarıyla evlendiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da bugünlerde gündemin ilk maddelerinden biri evlilik ve ülkenin 'seks sorunu'. Ülkede kadın ve erkeklerin yarıdan fazlasının bir eşi veya sevgilisi olmadığı belirtilirken, insanların sırf 'çoluk çocuğa karışmak' için yakın arkadaşlarıyla evlendiği ortaya çıktı.

Hükümetin yayımladığı bir ankete göre, Japonya'da erkeklerin yüzde 69'unun, kadınların da yüzde 69'unun bir partneri yok. Ancak bekâr Japonların yüzde 80'i evlenmek istediğini söylüyor. Diğer yandan, ülkenin 127 milyonluk nüfusunun da 2060 yılına gelindiğinde 87 milyona düşmesi bekleniyor. Ankete göre, son beş yılda her 1000 kişinin sadece 8.4 çocuğu oluyor.

Bu istatistikler ülke gündemine otururken, genç nüfusun artık flörtten umudu kesip yakın arkadaşlarıyla dünya evine girdiği belirtildi. 41 milyon kullanıcısı ola Matome Naver sitesi, bu istatistiklerin ardından Japonların nasıl gidip neredeyse 10 yıllık eski arkadaşlarıyla evlendiğine dair paylaşımlarla dolup taşıyor. Sitede o kadar çok benzer hikâye paylaşıldı ki, Japon medyası bu duruma bir de isim taktı: Kousai zero Nichikon. Yani, flört etmeden evlenmek. Joshi Spa! dergisinde geçen ay yayımlanan bir haberde, ülkede evlenme amacıyla flört etmek için 'intihar' benzetmesi yapılmıştı. (DIŞ HABERLER)