Müslümanlardan Trump'a mektup var

ABD'nin en büyük Müslüman kuruluşlarından biri, ayrımcı söylemiyle endişe yaratan müstakbel başkan Trump'a mektup yazdı. Metinde Trump'ın Müslümanlara dair politikalarını gözden geçirmesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim kampanyasında Müslümanlara yönelik ayrımcı açıklamalarıyla tepki çeken ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a Müslümanlardan mektup var. Ülkenin en büyük Müslüman kuruluşlarından Amerika - Müslüman İlişkileri Konseyi (CAIR), Trump'ın Müslümanlara yönelik politikalarına dair mektup yayınladı.

'ENDİŞELİYİZ'

300'den fazla Amerikalı Müslüman kanaat önderinin imzaladığı mektupta, Trump'ın Müslümanlara yönelik politikalarını gözden geçirmesi talep edildi. Metinde, seçilen başkanın toplumsal güvenliği ve anayasal eşitliği koruması gerektiği belirtilirken, "Müslümanları ve anayasal hakları hedef alabilecek çalışmalardan endişe duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

'İLK' MEKTUP

Müslümanlara karşı ülkede artan nefret suçlarına da değinen metin, ülkedeki Müslüman önderlerden seçilen başkana gönderilen ilk mektup olma özelliğini taşıyor.

Trump'ın başkanlık seçim kampanyasını yürütürken Meksikalıların yanı sıra Müslümanlara dair nefret içerikli söylemleri de tepki toplamıştı. Müslümanların ülkeye girişlerini yasaklayacağını söylemesinin ardından Trump'ın ismi bir çok kez nefret söylemleri ile anıldı. (Dış Haberler)