ABD Dışişleri'ne Rusya yanlısı bakan!

ABD'nin müstakbel başkanı Trump'ın Dışişleri Bakanlığı'na Exxon Mobil'in genel müdürü Tillerson'ı aday göstermesi tartışma yarattı. Tillerson Rusya'dan devlet nişanı almıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 8 Kasım'da düzenlenen seçimlerde başkan seçilen Donald Trump'ın, kabinesinde en önemli koltuklardan biri olan Dışişleri Bakanlığı için adayı belli oldu. NBC News'un haberine göreTrump, 'milyonerler kabinesi'nin dışişleri bakanlığı koltuğuna, Amerikan çok uluslu petrol ve doğalgaz şirketi Exxon Mobil'in Genel Müdürü Rex Tillerson'ı seçti.

'SENATO'DA TERLEYECEK'

Trump'ın resmi açıklamayı bugün beklenirken, Tillerson'ın bakanlık koltuğuna oturması için gereken Senato onayını alamayabileceği belirtiliyor. Sebep, Exxon Mobil genel müdürünün Rusya'yla yakın ilişkileri. Reuters'a hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partiden konuşan yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birkaç defa biraraya gelmiş olan Tillerson'ın Senato'da Moskova'yla ilişkileri konusunda terleyeceğini söyledi.

MCCAIN: ENDİŞELİYİM

Tillerson 2013'te Putin'den, enerji işbirliğini artırması nedeniyle Rus devlet nişanı almıştı. Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörlerinden ve eski başkan adaylarından John McCain de "Endişeliyim. Tillerson'ın Putin'le çok yakın bir ilişkisi olduğu çok iyi biliniyor" dedi. Son olarak, Moskova yönetimine yakın hackerların Demokratların e-maillarını sızdırarak ABD seçimlerini manipüle ettiği öne sürülmüştü. (Dış Haberler)