İsviçre'de İslam merkezi saldırganı ölü bulundu

İsviçre'de İslam merkezine yaptığı silahlı saldırıda üç kişiyi yaralayan kişi ölü bulundu. İsviçre polisinin yaptığı açıklamada saldırganın ölümüne dair detaylar verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'de dün akşam cami olarak kullanılan bir merkeze yapılan saldırının faili ölü olarak bulundu. Zürih Kanton polisinin yaptığı açıklamada saldırganın kimliğine ulaştıklarını söyledi ancak detayları belirtmedi.

Zürih kanton polisi yetkililerinden gelen açıklamada İslam merkezine saldıran kişinin cansız bedenine ulaştıkları belirtildi. Polis, saldırganın kimliğinin belirlediklerini ancak ölü bulunması ve kimliği hakkında hakkında henüz vermeyeceklerini söyledi.

Saldırının ardından hayatını kaybedenin olmadığını açıklayan polis, olayda yaralanan kişilerin 30, 35 ve 60 yaşında olduğunu ifade etti. Saldırganın düzenlediği saldırıdan sonra kaçtığı açıklandı.

'TERÖR ŞÜPHESİ YOK'

Polis, saldırıda 'terör şüphesi' olmadığını belirtirken, Berlin'de akşam saatlerinde 12 kişinin hayatını kaybettiği Noel panayırına TIR ile yapılan saldırı ile ilgili olabileceğini açıklamak için henüz erken olduğunu söyledi.

Saldırı hakkında konuşan merkezin üyesi Somalili Abukav Abshirow, daha önce kimseyle her hangi bir sorun yaşamadıklarını belirtirken, faillerin bulunmasını talep etti. (DIŞ HABERLER)