İç savaş hayvanları da vurdu

İç savaş ile birlikte milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği Yemen'de hayvanat bahçelerinde hayvanlar teker teker ölüyor. 11 aslan ve soyu tükenmekte olan 6 Arap leoparı yetersiz beslenmeden öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'de kanlı iç savaşın devam ederken ülkedeki hayvanat bahçelerinde hayvanlar da açlıktan ölüyor. Ülke'de hayvanat bahçelerine bütçe ayrılamadığı için 11 aslanın ve 6 Arap leoparın açlıktan hayatını kaybettiği belirtildi.

'SOS Zoo and Bear Rescue' isimli hayvan kurtarma organizasyonunun raporuna göre nesli 265 hayvan açlık ile mücadele ediyor. Bunların 28'ini nesli tükenmekte olan Arap leoparı. Raporda hayvanların hayatta kalabilmesi için her hafta 4 bin dolarlık bir yemek gerekiyor.

İngiliz Independent'ın ulaştığı yetkililere göre hayvanları açlıktan kurtarıp güvence altına almak için bir mucize gerçekleşmesi gerekli. Yetkililer hayvanların taşınmasını talep ediyor fakat Hayvanat bahçesinin bulunduğu Tariz kentindeki çatışmalar durumu zorlaştırıyor.

 ÜLKENİN YARISI AÇ 

Yemen'de 14 milyon insan yiyecek sıkıntısı çekiyor. Bu rakamın 1 buçuk miyonunu çocuklar oluşturuyor. Sayının üçte biri ise ileri seviyede açlık sıkıntısı çeken insanlardan oluşuyor.

UNICEF’in Yemen sözcüsü Muhammed Asadi, “Sadece Hudeyde’de yaklaşık 100 bin çocuk ölümcül yetersiz beslenmeden muzdarip. Yetersiz beslenen çocuklar, sağlıklı çocuklardan 10 kat daha fazla ölüm riskine sahip” dedi.

Yemen'de, Suudi destekli yemen hükümetinin Şii Hutiler üzerinde kurduğu baskı ile patlak veren iç savaş, bir yıl içinde binlerce can aldı. Ağustos 2015'ten bu yana 10 bin kişi hayatını kaybetti. Bunların 3 bin 800'ünü siviller oluşturuyor. (DIŞ HABERLER)

Yemen'de intihar saldırısı: En az 43 ölüYemen'de intihar saldırısı: En az 43 ölü

Yemen'de cenaze törenine saldırıYemen'de cenaze törenine saldırı

Suudi Arabistan'dan 'misket bombası' itirafıSuudi Arabistan'dan 'misket bombası' itirafı