Suriye'deki Rusya Büyükelçiğine saldırı

Şam'da Rusya Büyükelçiliği'ne 2 havan topu fırlatıldı. Açıklama yapan Rusya saldırının çözüm çabalarını hedef aldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Suriye Büyükelçiği'ne iki kez havan topu saldırısı düzenlendi. Mermilerden biri büyükelçilik bahçesine düşerken saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Büyükelçiliği'ne bugün saat 13.00 ve 13.19'da iki havan topu mermisi fırlatıldı. Mermilerden biri büyükelçilik bahçesine düşerken, diğer mermi büyükelçilik arazisinin yanına isabet etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, büyükelçilik bahçesine düşen merminin şans eseri patlamadığı belirtildi. Merminin etkisiz hale getirilmesi için uzmanların çağrıldığı aktarıldı.

'SALDIRILAR, HERKES TARAFINDAN SERT BİR DİLLE KINANMALI'

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’ne yönelik tekrar tekrar düzenlenen saldırılar uygun şekilde değerlendirilmeli ve teröre karşı gerçekten mücadelede eden herkes tarafından sert bir dille kınanmalı.

Suriye’de barışçıl çözüme karşı çıkan aşırılık yanlılarının bu yeni provokasyonunu, canlı kalkan kullanma suretiyle gizli barınaklarından alçak saldırılar düzenleyerek terör ve şiddeti yayma, siviller arasında korku havası yaratma niyetlerinin kanıtı olarak görüyoruz. Şam kırsalına yerleşen terörist gruplar tarafından Rusya Büyükelçiliği ve çalışanlarına yönelik gerçek tehdidin devam ettiğini söylemek zorundayız.”