'IŞİD İngiltere'de kimyasal saldırı düzenlemek istiyor'

İngiltere Ulusal Güvenlik Bakanı Wallace, IŞİD'in ülkede kimyasal saldırı düzenleme peşinde olduğunu öne sürdü. Wallace, "Örgütün Avrupa'da kimyasal saldırı arzularından haberdarız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Ulusal güvenlik Bakanı Ben Wallace IŞİD'in bu ülkede büyük bir kimyasal saldırı düzenlemeyi istediğini söyledi. The Independent gazetesinin haberine göre Wallace IŞİD'in bu arzusunu herkesin 'en berbat korkusu' olarak tanımladı.

IŞİD'in halihazırda güçlü olduğu Irak ve Suriye'de zaten kimyasal silah kullandığını hatırlatan Wallace, "IŞİD, mümkün olan en yüksek sayıda insanı öldürmeyi ve terörize etmeyi istiyorlar. İnsanlara karşı kimyasal silah kullanmaya ahlaki açıdan karşı değiller ve bunu yapabilseler bu ülkede de yaparlar. Böyle bir saldırıda, ölü sayıları çok büyük olur. Örgütün Suriye ve Irak'ta kimyasal silah kullandığını biliyoruz ve aynısını Avrupa'da yapma arzularından da haberdarız" diye konuştu.

IŞİD'in kitlesel zarar vererek daha fazla insanı terörize etmeyi hedeflediğini söyleyen Wallace Rusya'dan gelen siber tehdidin yanı sıra iş dünyası, hükümet ve ordunun içine sızmaya çalışan iç düşmanlar hakkında da uyarılarda bulundu.

Suriye'de 800 İngiliz askeri IŞİD'e  karşı savaşıyor. Savaşta 100 tane asker hayatını kaybetti. Ben Wallace IŞİD'in en büyük endişesinin Musul'un düşmesi olduğunu söyledi. (Dış Haberler)

Etiketler İngiltere Irak IŞİD